Bine v-am găsit!

Salut! Sunt Ștefania și de aproape 9 ani (iunie 2018) viața mea înseamnă engleză pentru copii.

Exact acum 9 ani mi-am dat seama că fiul meu, care urma să înceapă clasa a treia, are nevoie să se împrietenească mai bine cu engleza, deoarece începea oficial să o învețe la școală. Se mai întalniseră (el și engleza…) pe la grădiniță, dar fără urme vizibile și rezultate notabile. Iar eu, ca orice mamă, am simțit că aici avem de lucrat și mi s-a părut firesc să încerc să-l ajut cu propriile cunoștințe.

Engleza a fost prima limbă străină pe care am învațat-o la școală, ca toți copiii din generația mea, începând din clasa a V-a, și chiar dacă am schimbat profesorul cam în fiecare an, s-a prins de mine fiindcă îmi plăcea. La liceu și în facultate am continuat să fiu foarte bună la engleză fără vreun efort deosebit, pur și simplu datorită înclinațiilor mele. Așa că, atunci când mi-am dat seama că am un copil care are nevoie de engleză nici nu mi-am pus problema că ar fi greu să-l învăț myself adică chiar eu…..

Am început încercând să îl învăț numerele și culorile folosind ursuleții jeleuri, însă, surpriză, copilul meu nu se lăsa prea ușor! Ba chiar a învățat să riposteze pe limba mea, astfel că, de câte ori îl abordam cu câte un joculeț, răspunsul lui venea prompt: NO ENGLISH!

Ca orice mamă temerară și care nu acceptă un NU de la copilul ei, am început să mă interesez pe internet despre metode prin care aș putea înlocui NO ENGLISH! cu I LOVE ENGLISH!, și am aflat că există o școală internațională, cu sute de locații în întreaga lume, care a dezvoltat o metodă specială și foarte eficientă de lucru cu copiii, mai ales cu preșcolari și școlari mici, pentru învățarea limbii engleze. Și că în România nu erau în acel moment decât două astfel de locații deschise, una la 500 de kilometri de casa noastră și cealaltă la vreo 850 de kilometri.

Ce nu face o mamă pentru puiul ei (dar și pentru ea, recunosc)! Eram deja în căutarea unei schimbări în ce privește viața mea profesională. Aveam o experientă de 10 ani in companii mari și multinaționale și nu mă vedeam ieșind la pensie de acolo. Așa că, odată cu rezolvarea problemei lecțiilor de engleză pentru copil, ideea de a deschide un centru educațional specializat în acest domeniu. Și am devenit promotorul acestei școli pentru o zonă de câteva județe, deschizând în același timp o școală în orașul meu, chiar în casa mea!

În cei 9 ani care au trecut am aflat tot ce se poate ști despre învățarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani și mi-am dat seama că sunt multe povești care merită spuse și care ar putea ajuta alte mame să se orienteze în ce privește alegerea modului în care copilul lor se va apropia de această limbă și, de ce nu, să își schimbe viața și cariera.

De ce cred că au nevoie de ajutor? Pentru ca, spre deosebire de acum 9 ani, în prezent oferta de cursuri, lecții, meditații, manuale, aplicații online, cântecele și poezii, reviste, CD-uri, DVD-uri și așa mai departe au crescut exponențial. Din perspectiva mea, le văd aruncate de-a valma înspre părinți, iar pe aceșia îi văd descoperiți în ceea ce privește criteriile după care să își dea seama ce să aleagă. Nu ar fi mai simplu dacă am avea o cheie de control pentru a ști ce este cu adevărat eficient? The real thing! Vorba reclamei!

Așa că am pornit acest blog, în care să scriu despre câte și mai câte lucruri care pot influența învățarea limbii engleze la copii, cu bucurie că pot ajuta și cu regret că nu am facut-o mai devreme; totul din perspectiva mea, desigur, și cu toată sinceritatea catre cei care îl citesc!

Iar Vladuț, fiul meu care acum are aproape 18 ani, a trecut de la NO ENGLISH! la ENGLISH? NO PROBLEM! și se apropie vertiginos de începerea studiilor…în limba engleză.

Sunt Ștefania și sunt aici pentru tine cu tot ce știu despre limba engleză pentru copii. Dacă ai nevoie de informații sau ai întrebări în acest domeniu te rog să mi le adresezi scriind mai jos, în comentarii. Îți voi răspund cu bucurie fiindcă pot ajuta!

Cu drag,

Stefania

stef@blogenglezacopii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *