Cum să ai succes la examenele Cambridge de limba engleză pentru copii.

În ce constă și când să începem pregătirea pentru examenele Cambridge?

Un examen Cambridge pentru copii complet conține 3 probe, de obicei susținute în această ordine:

  • Proba de ascultare, în care cel mic trebuie să demonstreze că înțelege instrucțiuni vorbite în limba engleză.
  • Proba de citire și scriere, în care va răspunde în scris unor instrucțiuni scrise pe foaia de test.
  • Proba de vorbire, susținută sub forma unui interviu cu un profesor special pregătit în acest sens.

Pentru a parcurge cu succes aceste probe copilul trebuie să aibă cunoștințe solide de vocabular și gramatică ale limbii engleze, toate descrise în manualele de pregătire pentru examen în acord cu nivelul pentru care copilul se pregătește. Accesează aici manualul corespunzător probelor Cambridge Young Learners, pentru copii de la 7 la 14 ani. Părintele poate bifa împreună cu cel mic lista de cuvinte din tabel pentru a se asigura că niciunul nu va deveni o surpriză în timpul vreuneia dintre probe. Atât vocabularul cât și gramatica se pot exersa cu teste online sau tipărite special concepute de Cambridge sau de către alte edituri, conform cerințelor de examen.

Timpul de pregătire pentru examen depinde de informația care trebuie acoperită dar și de exercițiile necesare înțelegerii de către copil a formatului examenului și a modului în care este de așteptat să răspundă pentru a primi punctaj maxim.

Un copil care nu are goluri în privința vocabularului și a gramaticii ar trebui să reușească în aproximativ 2 luni de lucru cel puțin o dată pe săptămână să înțeleagă și să își însușească și partea de format și cerințe.

Pentru examenele la nivel avansat pregătirea poate dura și mai mult de atât, în funcție de abilitățile copilului de a se descurca la  gândirea și redactarea compunerilor și a eseurilor, secțiuni obligatorii pentru copiii peste 12-14 ani.

Urmărește blogenglezacopii.ro. Seria articlolelor despre examenele Cambridge de limba engleză pentru copii continuă.

Aștept întrebările și comentariile tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *