Cum să ai succes la examenele Cambridge de limba engleză pentru copii.

Cum se desfășoară un examen Cambridge pentru copii

 

 

Examenele Cambridge sunt teste de cunoștințe la limba engleză pe care le poate susține cu ușurința orice copil, dacă are pregătirea necesară.

Poate părea simplu ca, dacă un copil are note mari la limba engleza, să considerăm că are o notă mare la testare asigurată. Acest lucru nu este întotdeauna valabil, sau este de cele mai puține dăți valabil. Orice examen sau verificare a cunoștințelor testează o componentă previzibilă, pe cea a informației acumulate de copil și a aplicării ei dar și o componentă mai puțin previzibilă, cea comportamentală și emoțională.

Ca să aibă succes, copilul trebuie să aibă cât mai multe informații despre ceea ce urmează să se întâmple în timpul examenului.

De obicei, examenul Cambridge de limba engleză pentru copii este împărțit în 3 secțiuni: Listening (ascultare), Reading & Writing (citire și scriere) și Speaking (vorbire). De asemenea, copilul trebuie să stăpânească în detaliu informațiile referitoare la fiecare dintre aceste secțiuni. Copil sau adult, cu cât cunoaștem mai multe despre ceea ce urmează să se întâmple, cu atât suntem mai puțin temători, deci ne stăpânim cu mai multă ușurință emoțiile.

În cursul probei de Listening (ascultare), copilului i se va oferi un test tipărit color cu mai multe rubrici, fiecare corespunzătoare unei secțiuni pentru care va primi instrucțiuni audio. El trebuie să fie familiarizat cu tipurile de întrebări sau aspecte care pot apărea în cerințele audio și să arate că a înțeles prin completarea pe hârtie a răspunsului.

In ce privește Reading & Writing (citire și scriere), testul tipărit conține și instrucțiunile de lucru, de data aceasta în scris. Copilul trebuie să le recunoască și să arate că a înțeles, răspunzând tot în scris.

Testarea conversației în limba engleză (speaking) se face printr-o discuție unu la unu cu un profesor special acreditat pentru astfel de examinări și constă într-un set de 3-7 întrebări pe baza de imagini în care copilul trebuie să identifice sau să descrie diverse obiecte.

Vedeți aici un model de test Cambridge pentru copii cu varste de la 7 la 10 ani, nivelul Starters.

„În ce constă și când să începem pregătirea pentru examenele Cambridge?” – este subiectul viitoarei mele postări. Urmărește blogul pentru a afla și mai multe despre examenele Cambridge pentru copii.

Dacă ai întrebări la care dorești să îți răspund pe această temă, te rog lasă-le aici, într-un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *