Cum să crești IQ-ul copilului tău fără stres.

Cum să ai un copil relaxat, calm și implicat în tot ceea ce face prin Metoda Silva pentru copii.

Concentrarea atenției a devenit o provocare atât pentru adulți cât mai ales pentru copiii prezentului. Cu sau fără tabletă și telefon, suntem bombardați cu informații din toate direcțiile și sursele. Trăim în secolul vitezei. În consecința apar tot mai mulți copii diagnosticați cu ADHD (deficit de atenție și hiper-activitate), copii și adulți stresați.

Ne putem, oare, apăra în vreun fel de suprasolicitarea informațională? Ne putem trăi viața fericiți și lipsiți de stres?
În urmă cu peste 70 de ani un tata cu 10 copii a observat că, deși toți aveau aceleași mediu de lucru și aceeași susținere la școală, nu toți aveau aceleași rezultate. Pasionat de psihologie el a studiat operele lui Freud, Adler și Jung și a ajuns apoi să răspundă cu DA la întrebarea dacă este posibilă mărirea IQ-ului unui copil. Jose Silva a început să studieze științific modul în care copiii lui reușeau să rețină și să reproducă informațiile în contextul în care creierul lor era “liniștit” prin exerciții de control al atenției. Studiile lui au durat 28 de ani și Silva a înțeles că creierul este cu atât mai energic când este mai puțin activ, apoi a aflat cum se poate obține această „liniștire” a creierului și a formulat metoda care îi poartă numele. El își dorea ca în final, adulți sau copii, să își poată îmbunătăți performanța mentală și să poată învăța singuri cu rezultate maxime, fără ajutor din exterior.

Ceea ce a făcut Jose Silva pentru copiii lui a fost să le ofere o serie de tehnici de autocontrol mentalcare au avut drept beneficii îmbunătățirea memoriei, învățarea mai rapidă, creșterea capacității de memorare și concentrare, creșterea încrederii în sine, îmbunătățirea capacității de reținere a informațiilor, liniștirea minții și dezvoltarea capacității de relaxare, analiza tiparelor verbale și comportamentale, înlăturarea durerilor în mod natural. Aceste tehnici sunt disponibile atât copiilor cât și adulților prin cursurile de autocontrol mental care îi poartă numele și care sunt organizate peste tot în lume, inclusiv în România sub denumirea “Metoda Silva pentru copii”.

Metoda Silva este o cale de a crește capacitatea mentală a copilului fără stres, prin exerciții de relaxare și concentrare îmbrățișate cu entuziasm de către cei mici.
La cursul “Metoda Silva pentru copii” cei mici învață tehnici de relaxare, igienă mentală, gândire pozitivă și realizarea dorințelor precum ecranul mental, cheile de memorie, oglinda minții, controlul obiceiurilor, dușul energetic, controlul viselor și controlul viselor urâte, controlul stării, controlul trezirii, controlul durerii, cum să adoarmă ușor. Acestea îi ajută pe copii să capete încredere în propriile forțe, să devină conștienți de capacitățile lor extraordinare, să scape de timiditate, să se descurce cu ușurință în orice situație provocatoare.

Metoda Silva pentru copii” se adresează piticilor cu vârste între 6 și 12 ani.
Cursul durează două zile în care cei mici învață prin jocuri și interacțiuni, sunt încântați să participe și se întorc cu drag la repetare dacă li se dă ocazia.

Vezi aici impresiile copiilor participan’i la curs.

Programul cursurilor Metoda Silva pentru copii și alte detalii se găsesc aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *