Despre salvarea albinelor și exersarea limbii engleze

Despre salvarea albinelor și exersarea limbii engleze

Cât ai plăti pentru un club de conversație în limba engleză pentru tine și copilul tău? Dar dacă este și unul tematic, care ajută la înțelegerea unor subiecte de mediu și la salvarea planetei? Și dacă este în același timp un mod plăcut de socializare cu oameni de calitate, care pot completa frumos o dimineață de duminică?

Nicoleta Manolache a a simțit că este nevoie de un astfel de club; ea pregătește materiale create din suflet pentru ca duminică dimineața să ofere ocazia oricui dorește, de a-și perfecționa în mod gratuit pronunția, vocabularul și fluența în limba engleză. Pietricele pictate cu talent și pasiune, liste de vocabular și întrebări ajutătoare, exemple din viața de zi cu zi, toate sunt puse laolaltă în sprijinul participanților la club și puse la dispoziția lor în mod gratuit.

English Speaking Club Constanța adună duminică de duminică un grup de adulți și copii care vorbesc, scriu și gândesc în limba engleză timp de cel puțin două ore.

„Există o frică de a vorbi engleza și un singur mod de a o depăși: vorbind engleză!”

Iată cum își descrie chiar Nicoleta proiectul:

„ESC (English Speaking Club) este un proiect de suflet. Am început acest proiect anul trecut între prieteni, din dorința comună de a petrece timp de calitate împreună. Ne întâlnim săptămânal la o cafea sau o pizza cu intenția de a conversa pe diverse teme de interes pentru membrii noștri și pentru comunitate, folosind limba engleză ca mijloc de comunicare. Râdem, glumim, ne amuzăm împreună de greșelile noastre, învățăm împreună lucruri noi într-un cadru informal și relaxat.

Există mulți oameni în orașul Constanța care au studiat engleza la școală sau pur și simplu au prins-o din zbor, oameni cărora le este ușor să înțeleagă limba, dar nu la fel de ușor să o vorbească. Există o frică de a vorbi engleza și un singur mod de a o depăși: vorbind engleză! Și aceasta este practic misiunea clubului nostru: să îi ajutăm pe vorbitori să își piardă această frică de a comunica în engleză. ESC oferă această oportunitate de a ne cunoaște, susține, motiva, încuraja și ajuta unul pe celălalt, în așa fel încât engleza să devină pentru fiecare dintre noi un mijloc de comunicare comod și la îndemână.

Clubul nostru se adresează tuturor celor care își doresc să își îmbunătățească sau să își mențină nivelul de engleză. Tematica dezbătută este postată în fiecare luni pe pagina noastră de Facebook (English Speaking Club Constanta), în așa fel încât membrii ESC să se poată acomoda pe parcursul săptămânii cu vocabularul specific. De asemenea postez articole, filmulețe și alte materiale relevante.

Pentru viitor, ne dorim ca ESC să continue să crească atrăgând oameni pasionați și entuziaști, să continue să ofere o alternativă de duminică apreciată de constănțeni și turiști devenind astfel un pol pozitiv pentru comunitatea locală.”

Club de conversație în limba engleză și atelier de dezvoltare personală în același timp

Subiectul discuției de la ultima întâlnire a fost„Help the Bees Survive and Thrive”  - „Să ajutăm albinele să supraviețuiască și să prospere”. Am conștientizat de ce avem nevoie  de albine, care sunt pericolele la care le expunem și ce putem face pentru a le proteja. Și am plecat acasă cu tolba plină de cuvinte noi în limba engleză dar și cunoscând câteva acțiuni concrete pe care le poate face fiecare dintre noi de acum pentru a ajuta albinele. Duminica viitoare discutăm despre „Food Waste” – „Risipa de mâncare”

Ce spun participanții la activitățile English Speaking Club Constanța

Le-am rugat pe Teodora, Alina și Oana, participante la cea mai recentă ediție a English Speaking Club, să îmi spună impresia lor despre această experientă:

Teodora: „I found about the English speaking club on Facebook. A friend of mine hit interested on the page of the event. We could say it was the word of mouth. I think it’s awesome we have such an initiative in Constanța. Practice is very important in learning a foreign language. It's like riding a bike. I am truly happy that I attended the activities of the Club as I had the opportunity to meet nice and interesting people, I had the opportunity to practice my English skills and to find more information on general interest subjects. Many thanks to Nicoleta. She is a real trailblazer.”

„Am aflat despre English Speaking Club de pe Facebook. Un prieten s-a arătat interesat pe pagina evenimentului. Se poate spune că a fost la recomandare. Cred că este extraordinar faptul că avem o astfel de inițiativă aici în Constanța. Exercițiul de a vorbi este foarte important în învățarea unei limbi străine. Este că și mersul pe bicicletă. Mă bucur mult că am participat la aceste activități ale clubului și am avut ocazia de a întâlni oameni plăcuți și interesanți, am avut ocazia să-mi exersez abilitățile de limba engleză și să aflu mai multe informații despre subiecte de interes. Multe mulțumiri Nicoletei. Este un adevărat deschizător de drumuri!”

Alina: „Am ales să particip la curs pentru că auzisem de la o prietenă cât de distractivă și dedicată e Nico. Am fost foarte entuziasmată să aflu de această întâlnire duminica. Eu folosesc engleza scrisă la muncă și adeseori, dacă nu chiar zilnic, și vorbită și simțeam nevoia să îmi îmbunătățesc abilitățile de vorbit în limba engleză într-un mediu distractiv. Cu ce am plecat azi de acolo? Cu bucuria că am mai cunoscut câțiva oameni frumoși, cu care mi-a făcut plăcere să vorbesc, că am mai învățat câteva lucruri noi și am continuat să exersez și engleza vorbită. Aștept cu nerăbdare să văd ce jocuri și idei mai aduce Nico data viitoare.”

Oana: „Nicoleta este o persoană minunată, pasionată, lângă care nu te plictisești niciodată și care a reușit să pună laolaltă persoane cu un scop comun. Mă bucur enorm că a avut inițiativa de a crea acest club. Consider că teoria fără practică nu are prea multă însemnătate, ESC este locul potrivit pentru a-mi îmbunătăți comunicarea în general și în limba engleză în special.”

English Speaking Club are loc în fiecare duminică la Constanța. Tema zilei, programul și locația sunt anunțate săptămânal pe pagina de Facebook a clubului, prin care îți poți anunța participarea la eveniment: https://www.facebook.com/English-Speaking-Club-Constanta-1131840903653369/.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *